Σεμινάριο στη Δυτική Πάρνηθα

DSC01357

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, διοργανώνουν βιωματικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης έξι διδακτικών ωρών στην Φυλή Αττικής το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 με θέμα:

«Δυτική Πάρνηθα: Το φυσικό περιβάλλον συνομιλεί με το ανθρωπογενές».

Το σεμινάριο υλοποιείται σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, τον Δήμο Φυλής, την οργάνωση «Καλλιστώ», πεζοπορικούς-ορειβατικούς συλλόγους της περιοχής και εντάσσεται στα πλαίσια της επικοινωνιακής δράσης «Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές» της Διεύθυνσης Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Απευθύνεται σε 40 εκπαιδευτικούς των τριών Διευθύνσεων. Περιλαμβάνει εισηγήσεις για το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της Πάρνηθας, πεζοπορία και βιωματικό εργαστήριο με απώτερο σκοπό οι εκπαιδευτικοί που θα επιμορφωθούν να εντάξουν τη θεματολογία αυτή στα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που στο μέλλον θα υλοποιήσουν. Μέσω αυτού του σεμιναρίου οι εκπαιδευτικοί θα γνωρίσουν το Δυτικό τμήμα της Πάρνηθας που διακρίνεται για την φυσική του ομορφιά, θα επεξεργαστούν βασικά στοιχεία για το οικοσύστημα της Πάρνηθας και το ρόλο της άγριας πανίδας, θα ανακαλύψουν πώς, απ τα αρχαία χρόνια έως σήμερα, εντάσσονται στο φυσικό περιβάλλον κάποιες ανθρωπογενείς δραστηριότητες- οχυρωματικά έργα και υδραγωγεία-, θα απολαύσουν μια πεζοπορική διαδρομή που συνδυάζει πολλά μαθησιακά αντικείμενα, θα μάθουν παιχνίδια στο ύπαιθρο για να τα μοιραστούν με τους μαθητές τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

8:30-9:00 Προσέλευση στο Δημαρχείο Φυλής (Κεντρική Πλατεία Φυλής)
9:00-9:10 Τσίγκου Αλεξάνδρα, Υπ/νη Π.Ε. ΔΠΕ Δ.Α., “Στόχοι του σεμιναρίου”
9:10-9:20 Μπρέμπος Σπύρος, αντιδήμαρχος Φυλής, αρμόδιος για την τουριστική ανάπτυξη του δήμου, “Στόχοι του Δήμου Φυλής για την τουριστική ανάπτυξη”
9:20-10:00 Ηλιόπουλος Γεώργιος, δρ  Βιολόγος, ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης “Καλλιστώ”, “Ο λύκος επιστρέφει στην Πάρνηθα”
10:00-10:10 Συζήτηση
10:10 Αναχώρηση με το λεωφορείο του Δήμου για το Φρούριο της Φυλής
10:50-11:30 Γεωργουσοπούλου Θεοδώρα, Αρχαιολόγος, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, “Το αρχαίο Φρούριο της Φυλής και ο Υδραύλακας”
11:30-13:30 Πεζοπορία στην πράσινη πολιτιστική διαδρομή από το Φρούριο προς την Φυλή- Συνάντηση με τον Αρχαίο Υδραύλακα
13:30-14:10 Τσίγκου Αλεξάνδρα & Βέρα Βορύλλα, Υπ/νες Π.Ε., «Παιχνίδια στο ύπαιθρο», βιωματικό εργαστήριο
14:10-14:30 Αξιολόγηση του σεμιναρίου- Λήξη

 

Οι εκπαιδευτικοί θα προσέλθουν στο Δημαρχείο Φυλής (Κεντρική Πλατεία Φυλής) με Μ.Μ.Μ. ή δικό τους μέσον. Για διευκόλυνση ο Δήμος Φυλής παραχωρεί δωρεάν λεωφορείο από τον Προαστιακό Άνω Λιοσίων μέχρι το Δημαρχείο Φυλής. Το λεωφορείο θα αναχωρήσει από τον Προαστιακό Άνω Λιοσίων στις 8:30 με κατεύθυνση την Φυλή. Η επιστροφή μετά το πέρας του σεμιναρίου θα γίνει με ελεύθερη επιλογή των εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα πρέπει να φορούν κατάλληλη ενδυμασία, υποδήματα για πεζοπορία και να έχουν μαζί τους σακίδιο πλάτης, καπελάκι, αντηλιακό, νερό, κολατσιό.

Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται μέχρι την Τρίτη 23 Μαΐου στην ηλεκτρονική φόρμα:

https://goo.gl/forms/vQKD5U7hPydpBQs42

Advertisements

One thought on “Σεμινάριο στη Δυτική Πάρνηθα

  1. Παράθεμα: Σεμινάριο στη Δυτική Πάρνηθα ΙΙ – Περιβάλλον και Παιδεία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s