Ημερίδα για το Animation στην εκπαίδευση

IMG_20180312_193800
Στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας τη Δευτέρα 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα-διάλεξη του επίκουρου καθηγητή ΤΕΙ Αθήνας κ. Σπύρου Σιάκα με θέμα το Animation. Η ημερίδα διοργανώθηκε από τις Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Αγωγής Υγείας και τον Υπεύθυνο Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Δυτικής Αττικής.
Το ενθουσιώδες και συνάμα νεανικό εκπαιδευτικό κοινό εξοικειώθηκε με τη διαδικασία δημιουργίας animation, ξεκινώντας από τη δημιουργία των χαρακτήρων και του σεναρίου μέχρι και τη διαμόρφωση του βίντεο με την εισαγωγή ήχου και κειμένου. Οι εκπαιδευτικοί εξοικειώθηκαν με τα φύλλα εργασίας και με τη δημιουργία σεναρίων σύμφωνα με τις οδηγίες από την ιστοσελίδα http://www.recycleland.gr. Επίσης πήραν μία γεύση από το μοντάρισμα σκηνών με λεζάντες στο λογισμικό DaVinci_Resolve. Αναδείχθηκαν οι παιδαγωγικές και διδακτικές του πτυχές που μπορούν να εφαρμοστούν στο πλαίσιο εκπόνησης καινοτόμων προγραμμάτων.
Στα συμπεράσματα της ημερίδας μπορούμε να πούμε πως ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, που αντλείται από τους τομείς περιβάλλον-υγεία-πολιτισμός, μπορεί να αποτελέσει αφορμή για δημιουργία animation, ενώ η ίδια η διαδικασία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές και στις μαθήτριες να εκφραστούν καλλιτεχνικά μέσα από ομαδική εργασία.
Ευχαριστούμε θερμά τον εισηγητή κ. Σιάκα, ο οποίος ενέπνευσε τους συναδέλφους και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μας.
Οι Υπεύθυνοι Π.Ε., Α.Υ. & Π.Θ.
Αλεξάνδρα Τσίγκου,
Γωγώ Σταματοπούλου &
Χαράλαμπος Παναγιωτίδης
IMG_20180312_193750
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s