Βιωματικό σεμινάριο για την αξιοποίηση της μεθόδου Τinkering στα προγράμματα εκπαίδευσης για την αειφόρο ανάπτυξη | 5 & 6 Απριλίου 2024

Οι Διευθύνσεις ΠΕ A’ Αθήνας, Γ’ Αθήνας και Δυτικής Αττικής, μέσω των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του Τοπικού Δικτύου: «Σχολεία για το κλίμα, νησίδες ανθεκτικότητας και αλλαγής» σε συνεργασία με το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης/ Δίκτυο MEdIES και το 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών συνδιοργανώνουν διήμερο βιωματικό σεμινάριο με θέμα:

«H αξιοποίηση της μεθόδου Τinkering στα προγράμματα εκπαίδευσης για την αειφόρο ανάπτυξη».

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στον χώρο του 70ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών στην οδό Καλλισπέρη 1, πλησίον του Μετρό Ακρόπολη την Παρασκευή 5 Απριλίου 16.00-19.30 και το Σάββατο 6 Απριλίου, ώρες 10.00-13.30.

Το Tinkering (χρησιμοποιείται αμετάφραστο στα ελληνικά) μπορεί να περιγραφεί ως μια μέθοδος όπου «σκέφτομαι με τα χέρια». Κάνοντας Tinkering πειραματιζόμαστε με ιδέες, εργαλεία και υλικά για να ανακαλύψουμε τις πολλές δυνατότητες των καθημερινών αντικειμένων. Το Tinkering μας επιτρέπει να δημιουργούμε χτίζοντας στις αποτυχίες μας και συνεργαζόμενοι με τους γύρω μας.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα συμμετοχής https://forms.gle/fZ28ekbsh1a9LA538 μέχρι την Τετάρτη 03/04/2024. Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα θα κρατηθεί μικρός αριθμός συμμετεχόντων (έως 20). Σας παρακαλούμε να κάνετε εγγραφή μόνο αν είστε σίγουροι για την παρουσία σας ή να μας ειδοποιήσετε έγκαιρα σε περίπτωση ακύρωσης, ώστε να μην στερήσετε τη θέση από κάποιον άλλο συνάδελφο.

Σχολιάστε