Ένα «διαφορετικό» χριστουγεννιάτικο δεντράκι για ευαισθητοποιημένους μαθητές

Σας προσκαλούμε να πάρετε μέρος με τους μαθητές σας στη δράση που διοργανώνει η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο:

Ένα «διαφορετικό» χριστουγεννιάτικο δεντράκι

Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών στην αειφορική επανάχρηση των υλικών και η δημιουργική άσκηση της φαντασίας τους.

Σας προτείνουμε να δημιουργήσετε με πολλή φαντασία το δικό σας χριστουγεννιάτικο δεντράκι, να βγάλετε μία φωτογραφία του στο σχολείο ή στην τάξη σας και να την στείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση perekp@dipe-dytik.att.sch.gr μέχρι την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ανακυκλώσιμο υλικό: εφημερίδες, χάρτινα ρολάκια και καπάκια, πάτους μπουκαλιών, κλαδιά και ξύλα, παλέτες, πλαστικά μπουκάλια και αλουμινένια κουτάκια, κορδέλες και χρωματιστές κλωστές και ό,τι άλλο μοιάζει με «σκουπίδι». Ιδέες πολλές από άλλα σχολεία θα βρείτε πατώντας εδώ και εδώ.

Από την όλη δράση θα υπάρξουν και «Βραβεία»:

1ο Βραβείο: Όλα τα δέντρα θα δημοσιευτούν στo Ιστολόγιo «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ«.

2ο Βραβείο: Όλοι όσοι πάρουν μέρος στη δράση θα κερδίσουν μια ανοιξιάτικη εκδρομή στο δάσος της Κιάφας για πικ-νικ κάτω από τα «δέντρα που τραγουδάνε ακόμα»!!!

3ο Βραβείο: Όλα τα δέντρα θα «φυτευτούν» τον Ιούνιο στο Παλιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας στο Φεστιβάλ Σχολικών Δραστηριοτήτων και όλα μαζί θα δημιουργήσουν έναν άλλο «Κήπο της Αειφορίας και της Φαντασίας».

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 

Σχολιάστε