Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων 2020 στο Βουρκάρι

Οι παγκόσμιες ημέρες υπάρχουν για να μας θυμίζουν αυτά που θα έπρεπε να εκτιμάμε και θυμόμαστε κάθε μέρα…

Όλοι μαζί η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, τα Δημοτικά Σχολεία των Μεγάρων, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, μέλη του Συντονιστικού Φορέα Συλλόγων για την προστασία του Βουρκαρίου και εθελοντές ορνιθολόγοι γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στο αγαπημένο Βουρκάρι, παρέα με μερικούς από τους πιο εντυπωσιακούς φτερωτούς του κατοίκους.

Το παρόν έδωσαν Φοινικόπτερα, Λευκοτσικνιάδες, Καστανοκέφαλοι Γλάροι, Πρασινοκέφαλες Πάπιες, Βαρβάρες και Χουλιαρομύτες που γιόρτασαν τη μέρα γευματίζοντας σε ήρεμα νερά με μια υπέροχη λιακάδα!

Τονίστηκαν οι αξίες των υγροτόπων, οι απειλές που δέχονται και η ανάγκη προστασίας τους από τους πολίτες, τους φορείς και την οργανωμένη πολιτεία με τους νόμους της. Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα αναμένει την υλοποίηση από πλευράς της Πολιτείας των ενδεδειγμένων δράσεων προστασίας και ανάδειξης του υγροτόπου του Βουρκαρίου, κατ’ εφαρμογή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος του 2017, με το οποίο η ευρύτερη περιοχή του υγροτόπου των Μεγάρων ανακηρύχτηκε ως Περιφερειακό Πάρκο.

Γιατί η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση είναι ανάγκη για τα σημερινά παιδιά!

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν έχουν τραβηχτεί από τον εθελοντή ορνιθολόγο Αντώνη Σπανό, ο οποίος καταγράφει συστηματικά την ορνιθοπανίδα του Βουρκαρίου.

Σχολιάστε